În total 39 de palestinie - femei şi copii - au fost eliberaţi vineri din închisori israeliene, în schimbul ostatcilor eliberaţi de către Hamas, anunţă Clubul Deţinuţilor, un ONG care apără drepturile deţinuţilor palestinienei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurnalişti AFP au văzut un autobuz ieşind din Închisoarea israeliană Ofer, în Cisiordania ocupată - în care deţinuţii au fost transferaţi în vederea eliberării.

Douăzeci şi opt dintre ei au fost lăsaţi în Cisiordania, iar alţi 11 au fost transportaţi către Ierusalimul de Est, ocupat, precizează ONG-ul.

Ministerul de Externe al Qatarului a confirmat că deţinuţi palestinieni au fost eliberaţi în cadrul acordului între Israel şi Hamas.

Numeroase persoane s-au adunat la primăria Beitunia, în Cisiordania, în aşteptarea deţinuţilor eliberaţi, potrivit unor jurnalişti CNN de la faţa locului.

O deţinută palestiniancă eliberată, Marah Bakir, apare în înregistrări video în timp ce este primită de către familia sa, în Ierusalimul de Est.

Qatarul a jucat rolul principal în medierea acordului Israelului cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.