În total 140 de candidaţi republicani care contestă rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020 au fost aleşi marţi în alegerile americane de la jumătate de mandat în Camera reprezentanţilor, în Senat şi în posturi la nivel local, rezultate pe care cu siguranţă nu le vor contesta, potrivit proiecţiilor presei americane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste acuzaţii - nefondate - cu privire la presupuse fraude masive în alegerile din 2020 s-au răspândit în interiorul Partidului Republican din cauza declaraţiilor repetate ale fostului preşedinte republican Donald Trump, care nu şi-a recunoscut niciodată înfrângerea de către democratul Joe Biden.

Aproape 300 de republicani care susţin aceste teze complotiste au candidat la mandate naţionale şi locale, potrivit cotidianului The Washington Post (WP).

Peste 140 dintre ei au fost aleşi în noaptea de marţi spre miercuri în Camera Reprezentanţilor, Senat şi în posturi locale.

La nivel local, unii dintre aceşti adepţi ai teoriei complotului urmează să fie, din postul de secretari de stat, însărcinaţi cu operaţiunile electorale.

Marjorie Taylor Greene, o aleasă republicană în Georgia, cunoscută prin excesele sale, a fost realeasă.

De asemenea, Katie Britt a obţinut un mandat în Senat, în Alabama.

Această facţiune republicană a suferit însă un revers prin înfrângerea lui Doug Mastriano de către democratul Josh Shapiro, ales guvernator al statului-cheie Pennsylvania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.