Tornadele din sud-estul Statelor Unite şi temperaturile foarte scăzute înregistrate până în Texas au provocat, marţi, şapte morţi şi pene masive de electricitate care au anulat vaccinările pentru Covid-19 în zonele afectate, punând în pericol aprovizionarea cu vaccinuri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Vremea nefavorabilă va continua să provoace probleme în multe regiuni din Statele Unite, până vineri, fiind aşteptate ninsori şi ploi îngheţate din sud şi până în nord-est, potrivit meteorologilor.

O masă de aer arctic a coborât pe aproape întreaga suprafaţă a ţării, iar temperaturile au atins marţi minime istorice.

În Lincoln, Nebraska, au fost înregistrate marţi -35 de grade Celsius, doborând un record de -27 de grade Celsius atins în 1979.

În Dallas-Fort Worth temperatura a coborât la -17 grade, depăşind recordul de -11 grade consemnat în 1903.

În condiţiile în care doar în Texas 4,4 milioane de oameni au rămas fără curent electric, autorităţile au fost nevoite să închidă centrele de vaccinare şi au încercat să folosească 8.400 de vaccinuri care trebuie să fie păstrate la temperaturi de sub zero grade, înainte ca acestea să expire, după ce un frigider de rezervă s-a stricat, a declarat judecătoarea Lina Hidalgo, din comitatul Harris. Dozele au fost trimise la spitalele din zonă şi Rice University, pentru a fi injectare persoanelor aflate deja acolo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.