Guvernatorul oraşului Tokyo, Yuriko Koike, a cerut, sâmbătă, ca guvernul japonez să declare din nou stare de urgenţă, în contextul în care capitata Japoniei a înregisrrat în această săptâmână un număr record de contaminări cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Noi, guvernatorii din Tokyo şi din trei prefecturi, am solicitat guvernului să declare stare de urgenţă”, a spus Koike după o reuniune de trei ore cu Yasutoshi Nishimura, ministru însărcinat cu lupta împotriva coronavirusului.

Calificând situaţia ca “gravă”, Nishimura a spus că guvernul va analiza opţiunea declarării stării de urgenţă.

Ministrul le-a recomandat guvernatorilor să facă astfel încât restaurantele, barurile şi cluburile să închidă mai devreme, la ora 20.00, şi ca după ora 19.00 să nu se mai vândă alcool.

Yuriko Koike şi-a justificat solicitarea către guvern prin faptul că numărul cazurilor de infectare cu coronavirus din Tokyo şi din prefecturile Saitama, Chiba şi Kanagawa a crescut, iar sistemul medical este pus în dificultate.

Oraşul Tokyo urmează să găzduiască în acest an Jocurile Olimpice, competiţie amânată anul trecut din cauza pandemiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.