Candidatul francez la un post în Comisia Ursulei von der Leyen a cedat toate părţile pe care le deţine atât la Atos, un grup pe care-l conduce la 11 ani, cât şi la fosta filială a acesteia, Worldline, pentru a evita conflicte de interese, potrivit declaraţiei sale de interese la Parlamentul European (PE), după care AFP scrie că a obţinut o copie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Thierry Breton, care nu mai este preşedinte-director general (PDG) la Atos de la 1 noiembrie, ”nu mai deţine nicio acţiune, în nicio societate”, se precizează în acest document destinat aleşilor însărcinaţi să-i valideze candidatura.

Potrivit documentaţiei disponibile la Autoritatea Pieţelor Financiare (AMF), el dispunea de 579.705 de acţiuni Atos - în valoare de 40 de milioane de euro brut, la cursul actual - şi 104.734 de acţiuni la fosta filiale Worldline - în valoare de 5,7 milioane de euro brut.

Potrivit anturajului său, el urmează să fie taxat ”la nivelul de 62%” în aceste cesiuni.

”Produsul acestor cesiuni a fost afectat unor produse de economisire cu mandat de gestiune exclusiv, pentru a se exclude orice risc de conflict de interes”, se precizează în declaraţia de interese.

Fostul ministru al Economiei (2005-2007), pe cale să devină primul mare patron promovat comisar european, ar renunţa, de asemenea, în cazul în care nominalizarea va fi confirmată, la acţiuni gratuite de care ar fi beneficiat, în 2020 şi 2022, în baza performanţelor fostei sale întreprinderi.

El a mai anunţat că intenţionează să se recuze ”în mod automat în orice decizie de gestiune financiară, contractuală sau asimilată care ar viza în mod direct Atos sau vreuna dintre entităţile sale”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.