Prim-ministrul britanic Theresa May şi preşedintele chinez Xi Jinping au căzut de acord joi că folosirea armelor chimice „de către oricine, oriunde, pentru orice scop, este inacceptabilă”, conform biroului prim-ministrului, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Prim-ministrul a notat că folosirea unei neurotoxine contra lui Sergei Skripal şi a fiicei sale Yulia în Salisbury a fost un atac grav pe teritoriul suveran al Marii Britanii şi că este pentru prima oară când a fost folosită o neurotoxină pe teritoriul european de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului într-un comunicat.

În ceea ce priveşte situaţia din Siria, purtătorul de cuvânt a susţinut că May i-a transmis lui Xi că „faptul că Rusia a blocat acţiunile diplomatice subliniază importanţa colaborării comunităţii internaţionale pentru a se stabili un mecanism independent care va găsi responsabilii unor atacuri precum cel de la Douma”.

SUA, Marea Britanie şi Franţa au atacat pe 14 aprilie mai multe zone din Siria care se presupune că ar avea legătură cu  armele chimice pe care regimul sirian este acuzat că le-a folosit împotriva civililor din Douma pe 7 aprilie.

Anterior, preşedintele chinez a declarat că atacul aliaţilor încalcă normele internaţionale pentru că nu are aprobarea Consiliului de Securitate al ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.