Mii de thailandezi au ieşit în stradă, sâmbătă, la Bangkok, pentru a denunţa politica guvernului, manifestaţie desfăşurată în zona monumentului Democraţiei şi care a fost marcată de violenţe. Protestatarii au cerut demisia guvernului şi dizolvarea parlamentului, notează Reuters şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mulţimea a scandat piese rap antiguvernamentale şi a afişat bannere cu mesaje împotriva guvernului, cerând şi renunţarea la legea dură cu privire la lezmajestate.

“Guvernul un are grijă de noi, aşa că fie manifestăm, fie pierdem oricum. Legile îi protejează pe bogaţi şi lasă poporul fără nimic”, a afirmat Sang, un student în vârstă de 18 ani.

Sute de poliţişti au încercat să blocheze accesul la monumentul Democraţiei, dar au avut loc violenţe în momentul în care protestatarii au escaladat barierele metalice şi au forţat cordonul poliţiei.

Analiştii estimează că regatul, în care monarhia absolută a fost înlocuittă cu monarhia constituţională după revoluţia din 1932, prezintă o tendinţă de revenire la absolutism sub conducerea lui Rama X.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.