Autoritatea sanitară braziliană a suspendat testele clinice ale vaccinului-candidat chinez împotriva covid-19 CoronaVac, al laboratorului Sinovac Biotech, în urma unui ”incident grav” constatat la un voluntar, fără să prezinte motivul suspendării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea nu a detaliat ceea ce s-a întâmplat, însă a anunţat luni că acest tip tip de incidente poate include moartea, efecte secundare potenţial fatale, o invaliditate gravă, spitalizarea şi alte ”evenimente semnificative clinic”.

Institutul Butantan - organismul public care coordonează testarea vaccinurilor în Brazilia - s-a declarat ”surprins” de această decizie.

Această oprire a CoronaVac al laboratorului chinez Sinovac Biotech a avut loc în ziua în care gigantul farmaceutic american Pfizer a anunţat că vaccinul său împotriva covid-19 a atins o eficienţă de 90%.

Pentru americanii - care au precomandat 100 de milioane de doze - acest lucru înseamnă că primele vaccinări ar putea începe până la sfârşitul anului - cu condiţia ca siguranţa vaccinului să fie confirmată până săptămâna viitoare.

Pfizer se pregăteşte să depună o cerere la Agenţia americană a medicamentelor (FDA), care urmează să stabilească dacă vaccinul este sigur şi eficient.

Vaccinurile-candidate ale Pfizer şi Sinovac se afla în faza 3 a testării clinice, ultimul stadiu înainte să obţină sau nu unda verde a autorităţilor de reglementare.

Ambele vaccinuri sunt testate în Brazilia, a doua cea mai îndoliată ţară din lume de pandemia covid-19, cu peste 162.000 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.