Primele trupe americane, care să-i sprijine pe aliaţii NATO din Europa de Est pe fondul unei consolidări militare ruseşti la graniţa cu Ucraina, au sosit, sâmbătă, la baza militară Rzeszow din sud-estul Poloniei, anunţă Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un avion mic care transporta ceea ce o sursă militară poloneză a spus că reprezintă membri ai lanţului de comandă al SUA a aterizat dimineaţa, pe aeroportul Rzeszow-Jasionka, în timp ce pregătirile continuau la baza care se află în apropierea graniţei Poloniei cu Ucraina.

Imaginile TV au arătat că sunt pregătite cazări temporare pe Arena G2A, în oraşul Jasionka din apropiere, în timp ce muncitorii au putut fi văzuţi construind un gard în jurul locaţiei.

„Aşa cum s-a anunţat, primele elemente ale brigăzii de luptă din Divizia 82 Airborne a aematei SUA au sosit în Polonia”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei poloneze. 

Miercuri, preşedintele american Joe Biden a ordonat ca circa 3.000 de soldaţi suplimentari să protejeze Europa de Est, în Polonia şi România, de o potenţială escaladare a crizei din Ucraina. 

Aproximativ 1.700 de soldaţi, în principal paraşutişti din Divizia 82 Airborne, vor fi dislocaţi de la Fort Bragg, Carolina de Nord, în Polonia „în următoarele zile.

Potrivit Pentagonului, o escadrilă Stryker de aproximativ 1.000 de militari americani cu sediul în oraşul german Vilseck va fi trimisă în România.

Rusia a negat planurile de invadare a Ucrainei, dar a desfăşurat peste 100.000 de militari în apropierea graniţelor Ucrainei şi spune că ar putea lua măsuri militare nespecificate dacă cererile sale nu sunt îndeplinite, inclusiv promisiunea NATO de a nu admite niciodată Kievul în organizaţie. 

Miniştrii Apărării din ţările NATO sunt aşteptaţi să discute despre noi întăriri la următoarea lor întâlnire din 16-17 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.