Autorităţile ruse au început să distrugă teatrul ruinat din Mariupol, potrivit unui consilier al primarului ucrainean în exil al oraşului, conform BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Petro Andriuşcenko a acuzat autorităţile de ocupaţie că au încercat să acopere uciderea a sute de civili atunci când clădirea a fost bombardată de avioanele de război ruseşti în martie.

Un paravan a fost ridicat recent în jurul teatrului ruinat.

Imagini video aratăun buldozer doborând o parte din spatele clădirii.

Andriuşcenko a spus că ruşii plănuiesc să lase faţada teatrului intactă şi să distrugă restul structurii, pentru a construi un nou teatru „pe osemintele oamenilor lui Mariupol”.

Luna trecută a fost ridicat un paravan în jurul ruinelor teatrului, cu imagini ale personalităţilor culturale ruseşti.

Înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, în februarie, şi să asedieze Mariupol, teatrul era un punct central al vieţii oraşului.

Anul acesta, autorităţile pro-ruse care conduc oraşul şi zonele ocupate din regiunea Doneţk au promis divertisment alternativ populaţiei rămase în oraş, musicalul Muzicanţii din Bremen. În loc să aibă loc la teatrul bombardat, acesta este pus în scenă la mai mult de un kilometru distanţă, la Palatul Pionierilor

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.