Un tânăr în vârstă de 17 ani din Afganistan, solicitant de azil în Germania, a fost reţinut, fiind suspectat că a violat şi ucis o studentă de 19 ani, la Freiburg, în sud-vestul Germaniei, potrivit Deutsche Welle.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul din Freiburg Dieter Inhofer a confirmat, sâmbătă, că tânărul de 17 ani a fost reţinut cu o zi în urmă, în legătură cu uciderea unei studente, după ce s-a stabilit, pe baza probelor ADN, că a fost prezent la locul crimei. 

Tânărul din Afganistan venise în Germania în 2015, ca minor neînsoţit, şi a fost cazat la o familie.

Victima este o studentă la Medicină, al cărei cadavru a fost descoperit în 16 octombrie pe malul râului Dreisam, în Freiburg, iar autopsia a arătat că a murit înecată. Cu o seară înainte, ea fusese la o petrecere şi se întorcea acasă cu bicicleta. 

Arestarea tănărului a fost dezbătută sâmbătă pe reţelele de socializare, unele mesaje fiind însoţite de comentarii ironice în care i se mulţumea cancelarului Angela Merkel pentru politica sa de deschidere fata de migranţi.

În 10 noiembrie, o altă tânără, în vârstă de 27 de ani, a fost găsită moartă într-o pădure din Endingen, dar până în prezent ancehatorii nu au descoperit vreo legătură între cele două crime.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.