Bilanţul victimelor în urma taifunului Lekima din estul Chinei a ajuns la 28 de morţi, au anunţat autorităţile locale, în timp ce mai multe persoane sunt căutate, iar un milion de locuitori au fost evacuaţi, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O alunecare de teren a provocat moartea a 18 persoane la Wenzhou, iar autorităţile nu au precizat dacă celelalte zece persoane decedate sunt tot în acest accident.

Douăzeci de persoane sunt în continuare date dispărute. În provincia Zhejiang, 300 de zbouri au fost anulate, iar trenurile au fost suspendate.

Lekima a lovit provincia Jiangsu, iar duminică ar urma să ajungă la Shandong.

Taifunul Lekima a lovit provincia Zhejiang cu vânturi de 187 km/oră. Vineri, a fost emisă o alertă de cod roşu. Codul a devenit apoi portocaliu, Lekima îndreptându-se sâmbătă cu vânturi mai puţin puternice spre nord şi regiunea Shanghai.  

Vineri, taifunul a lovit Taiwanul, unde nouă persoane au fost rănite şi mii de locuinţe au rămas fără curent electric.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.