Parlamentul European (PE) a convocat-o miercuri pe candidata franceză Sylvie Goulard la o a doua audiere, prevăzută joi dimineaţa, pentru a-i permite să disipeze îngrijorări cu privire la integritatea sa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Doamna Goulard a fost convocată joi dimineaţa la o a doua audiere, de la orele (locale) 9.30 (10.30, ora României) la 11.00 (12.00, ora României), în cursul căreia i se vor pune 13 întrebări. O decizie va fi luată după aceea cu privire la capacitatea sa de a fi numită sau nu comisar”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Partidului Popular European (PPE).

Un efemer ministru al Apărării, Sylvie Goulard este vizată de o anchetă judiciară în Franţa, într-un dosar al unor presupuse angajări fictive ele unor eurodeputaţi din cadrul MoDem, care au obligat-o să demisioneze din Guvern în iunie 2017.

Candidata la portofoliul de comisar însărcinat cu piaţa unică a rambursat 45.000 de euro, în urma unei anchete a PE, sumă care corespunde salariului pe o perioadă de opt luni a unuia dintre asistenţii săi, cu privire la care nu a putut furniza vreo ”probă a unei activităţi”.

Gulard, care a negat orice ”intenţie fruaduloasă”, a declarat în cursul audierii sale la 2 octombie că este vorba despre o ”problemă de resurse umane”.

Sylvie Goulard a revenit, de asemenea, asupra postului său de ”consultantă”, plătit cu ”peste 10.000 de euro” pe lună, a unui grup de reflecţie american, Institutul Berggruen, din octombrie 2013 în ianuarie 2016, pe când era eurodeputată.

Acest organism a fost înfiinţat de către un miliardar germano-american, Nicolas Berggruen, catalogat de revista Forbes drept un investitor financiar ”vultur”.

Recunoscând că salariul său poate ”ridica întrebări”, franceza a subliniat că acest post a fost declarat şi că nu a avut ”nicio legătură de vreun fel cu activităţile comerciale” ale angajatorului său.

În cadrul audierii, ea a declarat că nu cunoaşte nimic despre ”activităţile profitabile” ale acestuia şi nici despre ”modul în care îşi finanţa fundaţia”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.