Suveranul saudit a emis un decret care le permite femeilor să deţină permis de conducere, anunţă presa oficială, citată de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miniştrii urmează să pregătească rapoartele necesare în termen de 30 de zile, astfel încât ordinul să poată fi implementat până în iunie 2018, a anunţat Agenţia saudită de presă, Arabia Saudită fiind singura ţară din lume care le interzice femeilor să conducă.

Decretul regal va implementa prevederile referitoare la legile de circulaţie, inclusiv emiterea de permise de conducere pentru bărbaţi şi femei.

Conform Haaretz, nu există o lege care să le interzică femeilor să conducă vehicule, dar există o lege care le impune cetăţenilor saudiţi să utilizeze permise de conducere emise de autorităţile Arabiei Saudite cât timp se află pe teritoriul ţării. Astfel de permise nu sunt emise pentru femei, ceea ce însemna că este ilegal ca ele să conducă vehicule.

Conform decretului, aplicarea acestei măsuri trebuie să se conformeze standardeor impuse de Sharia, fără a oferi detalii.

Măsura a fost salutată de Departamentul de stat american, care a numit-o "un pas important în direcţia corectă".

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.