Sute de salvatori se luptau luni să salveze un copil de 10 ani care a căzut în urmă cu două zile într-un spaţiu adânc de 35 de metri şj foarte strâmt pe un şantier de construcţii din sudul Vietnamului, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba de fapt despre un pilon gol de beton, care are doar 25 de centimetri diametru şi care fusese turnat pentru construirea unui nou pod în provincia sudică Dong Thap.

Thai Ly Hao Nam căuta, se pare, fier vechi când a căzut în această infrastructură de construcţie, în ajunul Anului Nou. De atunci, echipele s-au luptat pentru a-l elibera, pompând oxigen în pilonul de susţinere pentru a-l ajuta să respire.

Băiatul a fost auzit strigând după ajutor în urmă cu două zile, dar nu a dat niciun răspuns atunci când o cameră a fost coborâtă, luni, în gaură.

"Facem tot ce ne stă în putinţă. Nu putem spune încă în ce stare se află băiatul", a declarat un salvator.

Autorităţile "nu sunt sigure de situaţia actuală a băiatului. El a încetat să mai interacţioneze cu lumea exterioară, deşi încă se pompează oxigen" în gaură, a relatat ziarul vietnamez Tuoi Tre.

Potrivit presei, salvatorii au încercat să foreze şi să înmoaie solul din jur în încercarea de a trage pilonul în sus cu ajutorul macaralelor şi excavatoarelor şi pentru a scoate astfel copilul afară. Acest lucru a făcut însă ca pilonul să se încline şi a complicat eforturile de salvare

Luni, prim-ministrul Pham Minh Chinh a cerut salvatorilor federali să se alăture eforturilor autorităţilor locale pentru a salva băiatul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.