Statele Unite ”nu pot sta de o parte” de Războiul din Ucraina, în pofida costului ajutoarelor militare acordate Kievuului împotriva ”atrocităţilor” şi agresiunii Rusiei, anunţă joi preşedintele american Joe Biden, care cere Congresului să suplimenteze aceste ajutoare cu suma de 33 de miliarde de dolari, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite ”nu atacă” Rusia, ci ”ajută Ucraina să se apere împotriva agresiunii ruse”, căreia i-a trimis deja zece arme antitanc pentru fiecare blindată rusească, anunţă într-o alocuţiune la Casa Albă şeful statului american.

Ameninţările preşedintelui rus Vladimir Putin cu privire la o recurgere la arma nucleară sunt ”iresponsabile” şi ilustrează ”sentmentul disperării” Rusiei faţă de întorsătura pe care a luat-o ofensiva acesteia în Ucrana, estimează Biden.

”Nimeni nu ar trebui să facă comentarii despre folosirea armelor nucleare sau posibilitatea de a recurge la ele. Acesta este un lucru iresponsabil”, denunţă preşedintele american.

”Asta arată sentimentul de disperare pe care-l resimte Rusia, confruntată cu mizerabilul său eşec în privinţa obectivelor iniţiale”, denunţă el.

Biden dă asigurări că nu crede că economia americană va intra în recesiune, în urma unei deprecieri a PIB-ului în primul trimestru.

”Eu nu sunt îngrijorat” de un risc al unei recesiuni, declară el în această conferinţă de presă.

Cheltuielile consumatorilor şi întreprinderilor sunt solide, iar nivelul şomajului se află la o cotă istoric de mică, arguemntează el.

Statele Unite nu vor lăsa Moscova ”să intimideze” ţările europene şi să ameninţe că le privează de resurse energetice ruseşti, subliniază Joe Biden, după ce Rusia şi-a oprit livrările de gaze naturale către Polonia şi Bulgaria.

”Noi nu-i vom lăa să-şi folosească rezervele de petrol sau de gaze naturale pentru a evita consecinţele agresiunii lor” în Ucraina, a tunat şeful statului american.

”Cooperăm cu alte ţări, precum Coreea, Japonia sau Qatarul pentru a-i ajuta pe aliaţii noştri europeni ameninţaţi de acest şantaj rus cu gaze naturale”, a anunţat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.