Suspectul pentru atacul de la Finsbury Park a fost filmat râzând şi trimiţând o „bezea”, la scurt timp după ce a intrat cu maşina într-un grup de musulmani din faţa unei moschei, relatează Daily Mirror.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un martor a spus că bărbatul de 48 de ani, a cărui identitate nu a fost făcută publică, râdea în timp ce a fost luat de ofiţeri.

Abdulrahman Saleh Alamoudi a declarat că se afla printre cei care îl ajutau pe musulmanul bătrân care căzuse, probabil după ce i se făcuse rău. „Aveastă dubă mare a venit pur şi simplu şi ne-a călcat. Cred că cel puţin opt sau 10 oameni au fost răniţi. Din fericire, eu am reuşit să scap. Apoi a coborât un tip din dubă şi l-am prins. Striga, spunea ’Voi ucide toţi musulmanii, voi ucide toţi musulmanii’. Lovea cu pumnii”, a povestit el.

„Apoi am reuşit să îl punem pe jos. Apoi spune ’Omorâţi-mă, omorâţi-mă’. I-am spus ’Nu te vom ucide. De ce ai făcut acest lucru?’. Nu a spus nimic”, a adăugat martorul.

Suspectul a fost dus mai întâi la spital şi urmează să fie supus unei expertize psihiatrice.

Poliţia, care tratează actul ca pe un atac terorist, încearcă să stabilească în prezent ce l-a împins pe bărbat să atace grupul de musulmani care ieşise de la rugăciunile tradiţionale de Ramadan şi ajuta un bărbat în vârstă, care se prăbuşise pe trotuar. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.