Un tânăr în vârstă de 28 de ani, Yannick Bandaogo, a fost inculpat cu privire la uciderea unei persoane şi rănirea altor şase, cu o armă albă, sâmbătă, la o bibliotecă, la Vancouver, a anunţat poliţia, care precizează că ancheta progresează, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eventuale legături cu victimele ale lui Yannick Bandaogo rămân însă de precizat, a anunţat duminică poliţia într-un comunicat, fără să prezinte indicii cu privire la mobilul acestor atacuri.

Poliţia anunţa sâmbătă că îl cunoştea deja pe acest tânăr.

Bărbatul a fost supus unei intervenţii chirurgicale, în urma rănilor pe care şi le-a cauzat, şi rămâne în arest, a precizat aceeaşi sursă.

Identitatea femeii care a murit în urma atacului, în vârstă de aproximativ 20 de ani, nu a fost dezvăluită.

Un cartier liniştit din Vancouver-Nord a fost, sâmbătă după-amiaza, teatrul unui acces brusc de violenţe.

Un bărbat înarmat cu un cuţit a înjunghiat mai multe persoane, la întâmplare, potrivit unor martoei, înăuntrul şi în afara bibliotecii municipale.

”Putem spune că alerga într-o direcţie şi ataca orice persoană se afla în calea sa”, a declarat la Radio Canada Steve Mossop, care trecea cu maşina pe lângă Biblioteca Muncipală din Lynn Valley şi care s-aoprti după ce a văzut o femeie plină de sânge.

Bărbatul a fost arestat rapid de către poliţişti din cadrul Jandarmeriei Regale canadiene (GRC), după ce s-a înjunghiat în picior şi s-a prăbuşit la pământ, potrivit unor imagini video difuzate de mai multe publicaţii.

Şase persoane au fost rănite cu arma albă şi au fost transportate la spital la îngrijiri de urgenţă, însă rănile n le pun viaţa în pericol, a precizat poliţia.

Trecători au depus duminică flori în faţa bibliotecii, un omagiu adus victimelor atacului.

O pancartă care proclama ”Lynn Valley Strong”, cu o inimă în locul literei ”o”, a fost depusă alături de panglici galbene ale poliţiei care delimitau zona crimei.

”Este un incident profund tragic care ne zguduie”, a declarat inspectoarea Michelle Tansey, însărcinată cu ancheta, care a transmis ”sincere condoleanţe vixtimelor, familiilor lor şi tuturor celor care au fost afectaţi de această crimă”.

”Le transmit tuturor celor care sunt afectaţi de acest incident violent care a avut loc la Lynn Valley că toţi canadienii se gândesc la ei şi le urează o însănătoşire grabnică persoanelor rănite”, declara sâmbătă seara premierul Justin Trudeau.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.