Se aşteaptă ca SUA să anunţe că vor trimite în curând sute de milioane de dolari în nouă asistenţă militară Ucrainei, potrivit două surse familiare cu pachetul. Suma finală nu a fost finalizată de marţi, dar este de aşteptat să se apropie de 700 de milioane de dolari, tramsmite CNN. Dacă va fi aprobată, adăugarea a aproximativ 700 de milioane de dolari în asistenţă de securitate ar aduce ajutorul total acordat Ucrainei la peste 3 miliarde de dolari, de la începutul administraţiei Biden, inclusiv aproape 2,5 miliarde de dolari de când Rusia şi-a lansat invadarea Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se aşteaptă ca preşedintele american Joe Biden să-şi folosească autoritatea, pentru a autoriza noul pachet de ajutor pentru Ucraina.

Dacă va fi aprobată, adăugarea a aproximativ 700 de milioane de dolari în asistenţă de securitate ar aduce ajutorul total acordat Ucrainei la peste 3 miliarde de dolari de la începutul administraţiei Biden, inclusiv aproape 2,5 miliarde de dolari de când Rusia şi-a lansat invadarea Ucrainei, mai transmite CNN.

Bugetul de apărare al Ucrainei pentru 2020 a fost de doar aproximativ 6 miliarde de dolari, potrivit Institutului Internaţional de Cercetare pentru Pace din Stockholm.

În mai puţin de două luni, SUA au oferit aproape jumătate din aceasta în asistenţă de securitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.