"Suntem încă departe de o extindere efectivă (a Uniunii Europene) care să includă Ucraina", a declarat vineri preşedintele francez Emmanuel Macron ca răspuns la o întrebare privind preocupările agricultorilor europeni, relatează Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Orice extindere va necesita o reformă în profunzime a regulilor noastre", a adăugat el.

Pe de altă parte, preşedintele francez Emmanuel Macron, care e posibil să fi jucat un rol în "răzgândirea" lui Viktor Orban de a opune veto la aderarea Ucrainei, i-a cerut premierului maghiar, în conferinţa de presă după încheierea Consiliului European, să se "comporte ca un european" şi să nu ia Uniunea Europeană "ostatică" în ceea ce priveşre subiectul Ucraina.

"Mă aştept ca Viktor Orban, în lunile următoare, să se comporte ca un european şi să nu ia ostatic progresul nostru politic", a declarat preşedintele francez la finalul unui summit european la care Budapesta s-a opus acordării unui ajutor financiar de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina, dar i-a lăsat pe omologii săi să decidă deschiderea negocierilor de aderare cu Kievul ieşind din sală în momentul votului.

Preşedintele francez a avut o serie de întâlniri în perioada premergătoare summitului european de joi. El s-a întâlnit cu premierul ungar Viktor Orbán la cină, săptămâna trecută, iar joi dimineaţă s-a întâlnit din nou la micul dejun cu alţi lideri europeni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.