Angela Merkel a apreciat joi că sunt necesare ”multe discuţii”, mai ales în interiorul Regatului Unit, pentru a se ajunge la un compromis asupra Brexitului, cu câteva zile înainte de summitul menit să pecetluiască acordul final, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am făcut deja progrese, dar vor exista cu siguranţă încă multe discuşii necesare, mai ales în regatul Unit”, a declarat cancelarul german într-o discuţie cu antreprenori germani.

Merkel a promis să facă totul ”pentru a se ajunge la un acord, pentru că o ieşire fără acord va fi (...) cel mai rău drum de urmat” pentru economiile europene şi britanică, dar şi în vederea construirii unei relaţii viitoare de încredere între Cei 27 şi Londra.

Liderii celor 27 de state membre urmează să dea undă verde acordului lor final cu Regatul Unit duminică, în cadrul unui summit european.

”Noi putem face doar două lucruri: să ne îndreptăm către Marea Britanie într-un spirit de parteneriat, de prietenie şi să rămânem uniţi în 27 de state membre”, a subliniat Merkel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.