Premierul britanic Rishi Sunak îşi exprimă regretul faţă de faptul că i-a acordat un post în Guvern lui Gavin Williamson, în vârstă de 46 de ani, care a demisionat marţi în urma acuzaţii potrivit cărora şi-a intimidat colegi conservatori, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Evident că regret că am numit pe cineva care a trebuit să demisioneze în aceste circumstanţe”, a declarat noul premier în sesiunea săptămânală de interpelări în Camera Comunelor.

Liderul Partidului Laburist (în opoziţie) Keir Starmer l-a catalogat pe Williamson drept un ”bătăuş patetic” şi l-a atacat pe Sunak din cauză că l-a numit în funcţia de ministru de stat fără portofoliu.

Sunak, care a devenit la jumătatea lui octombrie al treilea premier în decurs de două luni, a fost criticat în Parlament şi din cauză că a renumit-o pe Suella Braverman în funcţia de ministru de Interne, la doar câteva zile după ce aceasta a fost dată afară din Guvern de către predecsoarea sa, Liz Truss, din cauza unor breşe de securitate.

Williamson a anunţat marţi seara că demisionează după ce presa a dezvăluit că unii colegi l-au acuzat de intimidare. El i-a fi spus unui coleg să-şi ”taie gâtul”.

Gavin Williamson, care a fost dat afară din Guvern în două rânduri în ultimii patru ani, a declarat că demisionează din cauza unei proceduri în urma depunerii unei plângeri şi pentru a nu afecta activitatea Executivului.

Sunak a anunţat că a acceptat demisia lui Williamson ”cu mare tristeţe”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.