În jur de 30 de "oameni-maimuţă" vor fi desfăşuraţi la New Delhi pentru a speria macacii rhesus care proliferează acolo, pentru ca aceştia să nu perturbe summitul G20 ce va avea loc în capitala indiană la începutul lunii septembrie, au anunţat miercuri autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a împiedica macacii să atace convoaiele liderilor străini în timpul G20 de la începutul lunii septembrie, oamenii vor imita strigătele maimuţei langur, inamicul lor natural. În acest scop, Primăria din New Delhi a recrutat între 30 şi 40 de "oameni-maimuţă".

"Nu putem alunga maimuţele din habitatul lor natural. Aşa că am desfăşurat o echipă de 30-40 de oameni instruiţi pentru a speria maimuţele", a declarat miercuri pentru AFP Satish Upadhyay, vicepreşedintele Consiliului municipal din New Delhi.

"Vom desfăşura câte un om în fiecare dintre hotelurile unde vor fi cazaţi delegaţii, precum şi în locurile unde au fost observate maimuţe", a adăugat el.

De teamă că macacii ar putea ataca convoaiele de maşini ale liderilor străini în timpul summitului G20 sau că ar putea devora decoraţiunile florale, consiliul municipal a cerut departamentului forestier să elaboreze un plan de acţiune.

Siluete de langur în mărime naturală au fost, de asemenea, instalate pe străzile capitalei indiene pentru a speria primatele.

Multă vreme, bărbaţii au patrulat pe străzile din New Delhi însoţiţi de maimuţe-langur dresate, dar această practică a luat sfârşit atunci când un tribunal a decis că este o cruzime ţinerea acestor animale în captivitate.

Summitul G20 are loc pe 9 şi 10 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.