Marina indoneziană a anunţat duminică faptul că a gîsit submarinul KRI Nanggala 402, care s-a ”scufundat” miercuri în largul Insulei Bali - rupt în trei - şi a confrmat că cei 53 de membri ai echipajului au murit toţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Submarinul, dat dispărut miercuri, s-a rupt în trei.

El a fost găsit pe fundul mării, la 850 de metri adâncime, în largul Insulei Bali, a anuţat şeful Statului Major al Marinei Yudo Margono.

Comandantul forţelor armate indneziene Hadi Tjahjanto a confirmat în faţa presei că ”cei 53 de membriai echipajului au murit toţi”.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a prezentat condoleanţe familiilor celor 53 de membriai echipajului KRI Nanggala-402, un submarin de fabricaţie germană, dat în folosinţă în urmă cu 44 de ani, relatează Reuters.

Echipajul nu a dat niciun semn de viaţă de miercuri, când se pregătea în vederea testării unei torpile, în cadrul unor exerciţii militare.

”Pe baza probelor culese, putem spune că KRI Nanggala s-a scufndat şi că toţi membrii echipajului au murit”, a anunţat mareşalul Hadi Tjahjanto.

Epava submarinului a fost găsită la 850 de metri adâncime, mai mare decât nivelul maxim de plonjare.

Indonezia avea cinci submarine înainte de acest accident - două modele Type-209 de fabricaţie germană, inclusiv Nanggala, şi trei mai noi, de fabricaţie sud-coreeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.