Statele Unite nu vor trimite militari în Ucraina, anunţă marţi Casa Albă, la o zi după ce preşedintele francez Emmanuel Macron nu a exclus ipoteza trimiterii unor trupe la sol din Occident în această ţară devastată de războiul cu Rusia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Preşedintele Joe Biden a fost clar cu privire la faptul că Statele Unite nu vor trimite militari să lupte în Ucraina”, anunţă o purtătoare de cuvânt a Consiliului Securităţii Naţionale americane (NSC) Adrienne Watson.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Joe Biden consideră că ”victoria” presupune un ajutor militar, pentru moment blocat în Congresul american, precizează ea.

Preşedintele american Joe Biden le-a cerut marţi conducătorilor Congresului să adopte un nou ajutor destinat Ucrainei.

Şeful statului american a avettizat cu privire la costul ”teribil” al unei nedeblocări a acestor fonduri.

”În ceea ce priveşte Ucraina, eu cred că nevoia este urgentă”, a subliniat preşedintele american, în Biroul Oval, la Casa Albă, în timp ce-i primea marţi pe preşedinţii Camerei Reprezentanţilor şi Senatului.

”Consecinţele inacţiunii zilnice sunt teribile în Ucraina”, a subliniat Joe Biden.

El denunţă astfel opoziţia republicanilor apropiaţi lui Donald Trump de a examina o nouă tranşă de ajutor destinat Kievului.

Joe Biden a subliniat că Congresul are responsabilitatea de a finanţa Guvernul şi că o paralizie (”shutdown”) ar ”dăuna semnificativ economiei”, relatează CNN.

El le-a cerut sâmbătă preşedintelui trumpist al Camerei Rreprezentanţilor Mike Johnson şi membrilor Congresului să revină dintr-o vacanţă de două săptămâni şi să adoptye anvelopa destinată Ucrainei.

”Speakerul” Camerei Rreprezentanţilor refuză însă să introducă pe agendă, temându-se de o revoltă în rândul Partidului Republican.

Preşedintelui Senatului american Chuck Schumer, care a efectuat o vizită n Ucraina săptămâna trecută, a cerut, la rândul său, republicanilor din Cameră să adopte anvelopa destinată Ucrainei.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.