Statele Unite ale Americii vor închide activitatea celor două consulate de pe teritoriul Rusiei, de la Vladivostok şi Ekaterinburg, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul de stat Mike Pompeo, după consultări cu ambasadorul John Sullivan, a decis să închidă consulatul de la Vladivostok din Extremul Orient şi să suspende operaţiunile la consulatul din Ekaterinburg, a declarat un reprezentant al Departamentului de Stat într-o declaraţie trimisă sâmbătă Reuters.

Decizia, care face parte din "eforturile continue pentru a asigura funcţionarea în condiţii de siguranţă şi securitate a misiunii diplomatice a SUA în Federaţia Rusă", nu a afectat consulatele ruseşti din Statele Unite, se arată în declaraţie, fără a oferi motive detaliate pentru această mişcare.
 
Potrivit CNN, zece diplomaţi americani de la consulate vor fi transferaţi la ambasada din Moscova, în timp ce 33 de angajaţi locali îşi vor pierde locurile de muncă.
 
Ambasada de la Moscova  va rămâne singura reprezentanţă diplomatică a SUA în Rusia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.