Statele Unite urmează să stabilească în următoarele zile cine l-a ucis pe sauditul Jamal Khashoggi, asasinat la 2 octombrie în Consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, a anunţat preşedintele american Donald Trump, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locatarul Casei Albe a declarat presei la Malibu, în California, unde a vizitat sâmbătă zone devastate de incendii, că un ”raport complet” cu privire la ”cine a făcut-o” urmează să fie finalizat ”în următoarele două zile”, adică duminică sau luni, iar apoi a menţionat alt termen, ”luni sau marţi”.

Statele Unite nu au ajuns, în acest stadiu, la o ”concluzie definitivă” cu privire la responsabilităţile în asasinarea lui Khashoggi, declara cu doar câteva ore mai devreme o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american, Heather Nauert.

Ea reacţiona astfel faţă de informaţii dezvăluite de cotidienele Washington Post (WP) şi New York Times (NYT) care au dezvăluit, citând surse anonime, că CIA a conchis că prinţul miştenitor Mohammed bin Salman este cel care a comandat ca jurnalistul să fie asasinat.

Heather Nauert a declarat că la momentul declaraţiilor sale ar fi prematur să se desemneze un astfel de vinovat.

”Informaţii recente potrivit cărora Guvernul american a ajuns la o concluzie defintivă sunt inexacte”, a subliniat ea, citată într-un comunicat. ”Rămân multe întrebări fără răspuns”, a insistat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.