Statele Unite şi aliaţii lor urmează să se reunească lunar, pentru a examina cum să consolideze capacităţile militare ale Ucainei împotrva Rusiei, anunţă marţi secretarul american al Apărării Lloyd Austin, în urma unei întâlniri cu reprezentanţi ai 40 de ţări, în Germania, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Reuniunea de azi (marţi) va deveni un Grup de contact lunar privind apărarea Ucrainei”, anunţă Lloyd Austin.

Secretarul american al Apărării anunţă că vrea ca, în acest fel, să coordoneze acţiunea ”naţiunilor cu bunăvoinţă de a ne intensifica eforturile, a ne coordona asistenţa şi a ne concentra asupra victoriei luptei de azi şi a luptelor viitoare”.

Războiul rus din Ucraina a slăbit deja capacităţile militare ale Rusiei, a subliniat el, relatează The Associated Press.

Forţele ruse au suferit ”pierderi (umane) destul de importante”, au pierdut echipament şi au folosit multă muniţie ghidată de prrcizie în cele două luni de război, a declarat el în urma acestei reuniuni cu aliaţi NATO şi parteneri, la baza aeriană americană Ramstein, în Germania.

Ruşii ”sunt, în realitate, mai slabi, din punctul de vedere al capacităţii militare, decât la începutul (invaziei) şi le va fi mai dificil să înlocuiască o parte a acestei capacităţi, pe măsură ce avansează, din cauza sancţiunilor şi restricţiilor comerciale care le-au fost impuse”, a subliniat el.

”Ne-ar plăcea să ne asigurăm, din nou, că nu au acelaşi tip de capacitate pe care am observat-o la începutul conflictului, pentru a-şi agresa vecinii”, a reiterat secretarul american al Apărării.

Lloyd Austin l-a criticat pe ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, care avertizat că ameninţarea unui conflict nuclear ”nu trebuie să fie subestimată”.

”Este inutil şi periculos să agiţi şi să speculezi pe tema folosirii armei nucleare”, a denunţat secretarul american al Apărării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.