Statele Unite urmează să autorizeze folosirea vaccinului împotriva covid-19 Pfizer-BioNTech pentru vaccinarea adolescenţilor în vârstă de peste 12 ani - începând de săptămâna viitoare -, scrie presa americană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Laboratorul farmeceutic american Pfizer a depus o cerere de autorizare de urgenţă a vaccinului său în vederea vaccinării adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, potrivit CNN, care citează un oficial guvernamental.

”Agenţia americană pentru produse alimentare şi medicamentoase (Food and Drug Administration, FDA) urmează să-şi modifice reglementarea cu privire la folosirea de urgenţă a vaccinului, însă procesul urmează să fie simplu”, scrie CNN.

Vaccinarea cu vaccinul Pfizer-BioNTech este autorizată în prezent în Statele Unite pentru persoane în vârstă de peste 16 ani.

Lărgirea vaccinării la adolescenţi ar urma să deschidă campania de vaccinare americană altor milioane de persoane.

Potrivit unor date oficiale, rata vaccinării a atins un vârf la 11 aprilie, iar 55% au fost vaccinaţi cu una sau ambele doze de vaccin, însă până la atingerea imunităţii colective, drumul este încă lung, în contextul în care numeroşi americani ezită să se vaccineze.

Aproximativ 29% dintre alegătorii republicanilor declarăcă nu se vor vaccina niciodată, în timp ce în rândul alegătorilor democraţilor 5% spun acest lucru şi 9% dintre independenţi, potrivit unui studiu recent efectuat de Kaiser Family Foundation.

Moderna şi Johnson & Johnson îşi testează de asemenea vaccinurile pe adolescenţi.

Datele testelor Moderna urmează să fie publicate în curând.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.