Statele Unite urmează să autorizeze intrarea pe teritoriul american a călătorilor vaccinaţi împotriva covid-19 provenind din Uniunea Europeană (UE) şi Regatul Unit şi să ridice astfel restricţii impuse în martie 2020, anunţă luni Casa Albă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Călătorii din străinătate este necesar să se testeze şi să poarte mască de protecţie.

Un sistem de monitorizare a contactelor urmază să fie implementat, a anunţat coordonatorul luptei împotriva pandemiei la Casa Albă Jeff Zients.

Frontierele americane au fost închise pentru milioane de călători internaţonali, indiferent că sunt testaţi sau vaccinaţi , din martie 2020, o situaţie care a condus la o creştere tot mai mare în statele europene, din cauza unor situaţii personale şi familiale dureroase.

Uniunea Europeană (UE) a anunţat la 30 august o reimpunere a restricţiilor călătoriilor neesenţiale către teritoriul european din Statele Unite, însă le-a lăsat statelor membre posibilitatea să ridice interdicţile vizând persoane complet vaccinate.

Cotidianul de afaceri Financial Times (FT) scrie că această ridicare a restricţiilor ar urma să aibă loc în noiembrie.

Acest ”travel ban” ar urma, astfel, să rămână în vigoare timp de 20 de luni.

Această ridicare a restricţiilor reprezintă o adevărată victorie diplomatică a Bruxellesului şi Londrei, comentează  cotidianul.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.