Centrul american de prevenire şi luptă împotriva bolilor (CDC) a anunţat că până acum a fost vaccinată complet împotriva coronavirusului 16,7 la sută din populaţia adultă, ceea ce înseamnă că unul din şase adulţi a primit ambele doze de ser Pfizer sau Moderna sau vaccinul Johnson & Johnson.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au primit ambele doze ale vaccinului 40 la sută din totalul adulţilor cu vârsta de peste 65 de ani.

În total, s-au administrat 121 de milioane de doze din cele aproape 157 de milioane livrate în SUA.

Conform statisticilor CDC, au primit cel puţin o doză a vaccinului împotriva coronavirusului 79.367.226 de persoane, iar dintre acestea 43.036.818 au primit şi a doua doză sau au primit serul Johnson & Johnson.

Peste 21 de milioane din adulţii vaccinaţi complet au primit serul Pfizer, 19,8 milioane au fost vaccinaţi cu Moderna şi 2,15 milioane cu Johnson & Johnson.

Administraţia Biden şi-a atins obiectivul de 100 de milioane de doze administrate în primele 100 de zile ale mandatului de preşedinte, însă experţii în sănătate publică le cer oamenilor să fie precauţi în continuare şi să respecte regulile de distanţare şi de purtare a măştii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.