Un al doilea judecător federal a permis înaintarea în instanţă a unui proces împotriva fostului secretar de stat Hillary Clinton, susţinând că, în timpul mandatului ei la Casa Albă, aceasta a folosit un server privat de mail cu intenţie şi rea-credinţă, pentru a nu îşi preda conversaţiile serviciilor de securitate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atunci când avem dovezi că Guvernul a acţionat greşit şi cu rea-credinţă, ca în acest caz, descoperirile limitate sunt potrivite, chiar dacă acesta este rareori verdictul în procesele bazate pe legea accesului liber la informaţii”, a argumentat judecătorul.

Hillary Clinton a susţinut anterior că i s-a permis să instaleze serverul privat de mail în propria locuinţă pentru a-şi îndeplini atribuţiile de secretar de stat şi că astfel de aranjamente nu erau ieşite din comun, însă judecătorul Royce Lamberth a contrazis-o, explicând că aranjamentele erau cu adevărat extraordinare.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Magistratul a argumentat că, în cazul aliaţilor lui Hillary Clinton, afirmaţiile se schimbă în mod constant şi stabilirea adevărului este dificilă.

Cazul este unul civil, înaintat de grupul conservator Judicial Watch, care a dat în judecată Departamentul de Stat pe baza legii transparenţei administraţiei. Problemele legale au umbrit campania prezidenţială a lui Hillary Clinton, favorită pentru nominalizarea Partidului Democrat în lupta pentru Casa Albă, încă de la lansarea candidaturii.

FBI conduce de asemenea a anchetă în ceea ce priveşte aranjamentele care i-au permis lui Clinton să folosească un server privat de mail, după ce mai multe documente clasificate au ajuns în mail-ul nesecurizat al fostului secretar de stat. Clinton a afirmat că cel mai probabil nu va fi judecată într-un astfel de caz.

După ce scandalul serverului privat de mail a fost adus în atenţia publică în urmă cu un an, Departamentul de Stat a apărat-o pe Clinton în procese aduse de organizaţii, persoane sau publicaţii, care susţin că nu le-a fost permis accesul liber la informaţii în ceea ce priveşte conversaţiile purtate de fostul secretar de stat.

Hillary Clinton a părăsit Departamentul de Stat în 2013, însă a predat serverul de mail privat folosit abia în 2015.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.