SUA trimite încă patru HIMARS - Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare în Ucraina, a declarat un înalt oficial al Apărării din SUA reporterilor, vineri, la un briefing de presă, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele patru HIMARS în plus vor ridica numărul total al sistemelor oferite Ucrainei la 12. Potrivit oficialului, primele opt au fost deosebit de utile pe măsură ce luptele din Donbas împotriva forţelor ruse s-au transformat într-o luptă de artilerie.

Pe lângă cele patru HIMARS, SUA trimite echipamente militare şi provizii în valoare de până la 400 de milioane de dolari. Echipamentele includ trei vehicule tactice, muniţie de demolare, sisteme contra bateriei şi alte piese de rezervă, potrivit Defense News.

Noul transport va mai include şi o mie de runde de muniţie de artilerie de 155 de milimetri, a spus oficialul din Apărare.

"Nu ni se pare deloc că Rusia câştigă această bătălie", a spus oficialul. "Cu siguranţă nu o câştigă comparativ cu obiectivele lor iniţiale. Planurile lor au fost dejucate, dar luptele sunt grele", a adăugat acesta.

El a continuat spunând: "Dacă ruşii cred că le pot supravieţui ucrainenilor, trebuie să se mai gândească... Noi deja ne îndreptăm spre a ne gândi de ce vor avea nevoie ucrainenii în lunile şi anii care urmează".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.