Un băiat de 15 ani a fost reţinut după ce trei elevi au murit şi alte opt persoane au fost împuşcate, marţi după-amiază, la un liceu din Oxford, Michigan, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elevii liceului din Oxford ucişi sunt Tate Myre, 16 ani; Hana St. Juliana, în vârstă de 14 ani, şi Madisyn Baldwin, în vârstă de 17 ani, potrivit şerifului din Oakland, Michael Bouchard.

Alte opt persoane - şapte elevi şi un profesor - au fost împuşcate, a spus Bouchard. Trei sunt în stare critică. Un băiat de 14 ani este în stare gravă, după ce a fost împuşcat în cap, a spus Bouchard. Trei elevi sunt în stare stabilă, iar profesorul care a fost împuşcat a fost externat.

Au existat mai multe alte răni, care nu pun viaţa în pericol, suferite de oameni în timp ce ieşeau în grabă din şcoală, a spus Bouchard.

Suspectul a fost arestat fără incidente la două sau trei minute după ce autorităţile au răspuns la împuşcătură, a spus Bouchard. Părinţii lui au angajat un avocat şi nu i-au permis să vorbească cu poliţia, a spus şeriful Michael G. McCabe.

Suspectul este reţinut la Oakland County Children's Village - o unitate de detenţie pentru minori - şi este sub supraveghere pentru sinucidere, unde este verificat la fiecare 15 minute, a declarat David Coulter, de la poliţia din Oakland.

La o conferinţă de presă de marţi târziu, Bouchard a oferit mai multe detalii despre atac. Pistolul semiautomat recuperat de oamenii legii a fost cumpărat vineri de tatăl suspectului.

Arma, un pistol Sig Sauer SP2022 de 9 mm care era încărcat în momentul confiscării, conţinea încă şapte cartuşe, a spus Bouchard.

O cameră video din şcoală a arătat că băiatul înarmat "a ieşit din baie cu arma", dar nu este clar unde s-a dus apoi.

Oamenii legii au ajuns la şcoală în câteva minute de la apelurile de urgenţă despre împuşcătură.

"În timp ce veneau pe hol, l-au văzut. Şi-a ridicat mâinile, au luat arma şi l-au luat în arest", a spus Bouchard.

"Acest lucru ne atinge pe toţi personal şi profund şi o va face pentru o lungă perioadă de timp. Această rană nu va dispărea niciodată", a spus Bouchard.

Autorităţile au recuperat mai multe cartuşe din şcoală şi cred că au fost trase aproximativ 15-20 de focuri.

"În acest moment, credem că a acţionat singur”, a spus McCabe. El a spus că autorităţile ştiu cum suspectul ar fi introdus arma în şcoală, dar a refuzat să dezvăluie aceste detalii.

Toţi elevii evacuaţi au fost mutaţi într-un magazin din apropiere.. Aproximativ 25 de agenţii şi aproape 60 de ambulanţe au răspuns apelului, potrivit lui John Lyman, ofiţer de informaţii publice pentru Departamentul de Pompieri Rochester Hills.

În prezent, nu se ştie dacă cei trei studenţi ucişi au fost ţintele ucigaşului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.