Tânărul de 21 de ani acuzat că a deschis focul în timpul sărbătoririi zilei naţionale în SUA în Highland Park, într-o suburbie a oraşului Chicago, a fost inculpat pentru şapte capete de acuzare de omor şi şi-ar putea petrece restul vieţii în închisoare, au anunţat autorităţile, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Robert Crimo ar putea fi vizat şi de alte zeci de capete de acuzare legate de fiecare victimă, care vor fi detaliate mai târziu, a precizat procurorul general din Lake, Eric Rinehart.

Dacă va fi găsit vinovat, tânărul ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate.

Robert Crimo şi-a pregătit atacul ”timp de săptămâni”, s-a deghizat în femeie pentru a nu fi prins şi a tras de peste 70 de ori în mulţime, a anunţat marţi poliţia acestui oraş de la lângă Chicago.

Crimo a folosit o ”puşcă puternică, asemănătoare AR-15”, cu care a tras, se pare, la întâmplare asupra unor  participanţi la o defilare de ”4 Iulie” de pe acoperişul unui magazin, a precizat într-o conferinţă de presă un reprezentant al Poliţiei din Highland Park, Christopher Covelli.

Robert Crimo s-a ”îmbrăcat în femeie”, pentru a-şi ascunde identitatea şi ar fi purtat o perucă lungă pentru a-şi acoperi tatuajele faciale, a precizat poliţistul.

Tânărul şi-a abandonat arma şi s-a amestecat în mulţimea care fugea de la paradă, mai precizează el.

Crimo a tras de peste 70 de ori în mulţime, a omorât şase adulţi şi a rănit cel puţin alte 30 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.