Statele Unite sprijină apelurile pentru o zonă demilitarizată în jurul centralei nucleare ucrainene Zaporojie, după luptele care au implicat forţele ruse şi ucrainene în apropierea centralei, a declarat joi un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Luptele în apropierea unei centrale nucleare sunt periculoase şi iresponsabile - şi continuăm să cerem Rusiei să înceteze toate operaţiunile militare la sau în apropierea instalaţiilor nucleare ucrainene şi să returneze controlul deplin Ucrainei, şi să susţinem apelurile ucrainene pentru o zonă demilitarizată în jurul centralei nucleare", a declarat purtătorul de cuvânt. 

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut mai devreme, joi, încetarea imediată a activităţilor militare în apropierea instalaţiei, cea mai mare centrală nucleară din Europa.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.