Rusia va permite vizita subsecretarului de stat american Victoria Nuland, chiar dacă aceasta fusese trecută pe o listă neagră, după ce Washingtonul a fost de acord să ridice o restricţie similară impusă unui cetăţean rus, a anunţat duminică Moscova, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vizita lui Nuland, care este aşteptată la Moscova în perioada 11-13 octombrie, va avea loc într-o perioadă în care legăturile politice dintre cele două ţări sunt tensionate puternic. Aceasta se va întâlni cu oficiali de rang înalt pentru a discuta despre probleme bilaterale, regionale şi globale, a anunţat Departamentul de Stat.

”Ea se afla de fapt pe listele noastre de sancţiuni, care înseamna că o persoană nu poate trece graniţa”, a declarat Maria Zaharova, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe rus, a relatat agenţia RIA.

”Ei (SUA) au inclus reprezentanţi şi experţi în politică externă ruşi pe listele de sancţiuni. Aşa că, în acest caz, problema a fost rezolvată la paritate. Da, ea va veni în Rusia”, a spus Zaharova. Aceasta nu a dezvăluit numele persoanei din Rusia eliminată de pe lista americană de sancţiuni.

Statele Unite au impus o serie de sancţiuni Rusiei. Relaţiile dintre Moscova şi Washington au scăzut în 2014 la cel mai redus nivel de după Războiul Rece, după anexarea Crimeii de către Rusia, de la Ucraina, fiind tensionate şi din alte motive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.