Statele Unite şi Marea Britanie au acuzat o grupare de hackeri susţinută de guvernul rus că au infectat calculatoare din întreaga lume în cadrul unei campanii de spionaj cibernetic care a avut ca ţintă agenţiile guvernamentale, afacerile şi operatori de infrastructură, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii britanici şi americani au declarat în cadrul unei teleconferinţe că intenţionează să emită o alertă comună privind atacurile.

Aceştia au susţinut că hackerii ţintesc routerele care reprezintă o componentă cheie a infrastructurii internetului, în cadrul unei campanii de spionaj cibernetic care ar putea fi folosită în viitor pentru a lansa atacuri.

"S-ar putea pre-poziţiona pentru acţiuni în perioade tensionate", a declarat  director al Centrului Naţional pentru Securitate Cibernetică din Marea Britanie, care a adăugat că milioane de dispozitive au fost vizate în această campanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.