Statele Unite şi Lituania s-au angajat să sprijine în continuare Kievul "până când Ucraina va învinge" şi au făcut apel la alţi aliaţi să facă acelaşi lucru - un mesaj aparent tacit pentru liderii care ar putea încerca să caute ieşiri în timp ce războiul continuă fără semne de diminuare, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o declaraţie comună după întâlnirea lor de la Washington, secretarul de stat Antony Blinken şi ministrul de externe Gabrielius Landsbergis au declarat că ţările lor vor continua să ajute Ucraina "pentru a uşura suferinţa poporului său şi pentru a-şi apăra suveranitatea şi integritatea teritorială în cadrul graniţelor sale recunoscute la nivel internaţional".

De asemenea, liderii au reiterat apelurile adresate Rusiei de a pune capăt războiului şi de a-şi retrage toate trupele şi echipamentele, se arată în comunicat. De asemenea, ei "s-au angajat să continue să impună costuri economice puternice Rusiei prin sancţiuni şi să urmărească tragerea la răspundere a celor responsabili pentru atacurile Rusiei".

Oficialii din Lituania, un stat baltic care va găzdui summitul şefilor de stat NATO din acest an în capitala sa Vilnius, au fost unii dintre cei mai aprigi în ceea ce priveşte războiul şi necesitatea victoriei Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.