Coreea de Sud şi Statele Unite au început luni primul lor exerciţiu naval combinat în apropierea peninsulei din ultimii cinci ani, la o zi după ce Pyongyang a efectuat un tir de rachetă balistică, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Washingtonul este aliatul cheie al Seulului în materie de securitate şi staţionează aproximativ 28.500 de soldaţi în Coreea de Sud pentru a o proteja de Nordul înarmat nuclear.
 
Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, care a preluat mandatul în luna mai, a promis că va intensifica exerciţiile militare comune cu Statele Unite, după ani de diplomaţie eşuată cu Coreea de Nord sub conducerea predecesorului său.
 
"Acest exerciţiu a fost pregătit pentru a demonstra voinţa puternică a alianţei Coreea de Sud-SUA de a răspunde provocărilor nord-coreene", a declarat marina sud-coreeană într-un comunicat.
 
Exerciţiul de patru zile de pe coasta de est a Coreei de Sud va implica peste 20 de nave şi  avioane, care vor efectua exerciţii privind operaţiuni de război anti-navă şi anti-submarin, manevre tactice şi alte operaţiuni maritime, a adăugat acesta.
 

Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică, duminică, în momentul în care un portavion american se află în Coreea de Sud pentru exerciţii şi cu câteva zile înainte de o vizită la Seul a vicepreşedintelui SUA Kamala Harris, relatează AFP.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.