Statele Unite s-au abţinut pentru prima dată în ultimii 25 de ani în votul asupra unui proiect ONU de rezoluţie care condamnă embargoul economic impus de Washington Cubei, o măsură căreia i s-a opus întotdeauna cu vehemenţă, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezoluţia Adunării Generale a fost aprobată miercuri cu 191 de voturi - şi niciunul împotrivă.

Statele Unite şi Israelul s-au abţinut.

Diplomaţi au aplaudat când rezultatul votului a fost afişat pe panoul electronic.

Statele Unite au decis să-şi schimbe modul în care votează după ce preşedintele Barack Obama a restabilit relaţiile diplomatice cu Havana şi s-a pronunţat în favoarea ridicării embargoului, o măsură căreia Congresul - dominat de republicani - i se opune.

Abţinerea Washingtonului în Adunarea Generală îi va înfuria pe opozanţii republicani cu privire la ridicarea embargoului impus în urmă cu 55 de ani.

Însă ea reflectă convingerea pe care Obama şi-a exprimat-o, cu puţin înainte de a-şi încheia mandatul, că a venit vremea să se avansaze în normalizarea relaţiilor dintre Statele Unite şi Cuba.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.