Decizia Congresului american de a adopta o lege provizorie a finanţării care nu prevede un ajutor Kievului nu înseamnă că susţinerea în valoare de miliarde de dolari a Washingtonului se va schimba curând, apreciază luni Moscova, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ei îşi vor continua susţinerea”, estimează adjunctului ministrului de Externe Andrei Riabkov, citat de agenţia oficială rusă de presă Tass.

”Nu trebuie să credem că s-a schimat ceva. Este doar spectacol pentru public, doar zgomot”, consideră el.

”În principiu, concentrarea Washingtonului asupra susţinerii clienţilor săi de la Kiev nu se schimbă”, dă el asigurări.

Statele Unite au acordat Ucrainei asistenţă în domeniul securităţii în valoare de 43,9 miliarde de dolari de la invzia Rusiei, în februarie 2022, inclusiv rachete, artilerie, muniţie şi informaţii clasificate.

Preşedintele rus Vladimir Putin avertizează că Occidentul va eşua să înfrângă forţele ruse în Ucraina şi a pregătit economia rusă în vederea unei război îndelungat, crescând producţia de armament şi bugetul apărării.

Riabkov avertizează că rachete produse de către Statele Unite, care se aflau sub incidenţa fostului Tratat al forţelor nucleare cu rază de acţiune intermediară (INF), ar putea să apară în Europa şi regiunea Asia-Pacific.

Washingtonul s-a retras din acest taratat în 2019.

Rusia a anunţat că nu va desfăşura acest tip de armament, dacă nici Statele Unite nu îl vor desfăşura.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.