SUA a publicat o listă cu 114 politicieni şi 96 oligarhi ruşi, unii dintre ei fiind apropiaţi ai preşedintelui Putin, ca parte a unei legi pentru sancţionarea Rusiei în urma amestecului în alegerile americane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscută informal ca fiind „lista Putin”, printre cei numiţi de Trezoreria SUA se află 42 de consilieri ai preşedintelui Vladimir Putin, miniştri importanţi precum prim-ministrul Dmitry Medvedev şi Ministrul de Externe Sergei Lavrov precum şi spioni şi oameni de afaceri.

Printre oligarhi se află şi Roman Abramovich, Oleg Deripaska şi Alisher Usmanov.

În document se precizează că „nu este o listă cu sancţiuni iar includerea persoanelor sau entităţilor nu este vreun indiciu că sunt impuse sancţiuni asupra acelor indivizi sau entităţi”

Cu toate acestea, corespondentul BBC la Moscova, Steve Rosenberg, consideră că cei aflaţi pe listă şi care încă nu au fost sancţionaţi şi-ar putea face griji că vor fi vizaţi în viitor.

Congresul a aprobat legea în august 2017 iar preşedintele Trump a aprobat-o cu rezerve. Unii dintre ruşii menţionaţi în listă sunt deja sancţionaţi iar noi sancţiuni ar atrage furia Moscovei.

Reacţiile din partea Rusiei au fost critice.

Reprezentatul Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin a declarat că măsurile vor duce „la o consolidare mai puternică a societăţii din Rusia”

 Ambasadorul rus în SUA, Anatoly Antonov, este de părere că sancţiunile „nu vor duce nicăieri” şi că nu vor intimida Rusia.

Parlamentarul Vladimir Dzhabarov crede că lista va duce la ruperea oricărei relaţii între cele două ţări deoarece implică aproape toată conducerea ţării.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.