Departamentul american al Trezoreriei a impus vineri sancţiuni şefei Executivului local de la Hong Kong, Carrie Lam, şi altor 11 oficiali chinezi şi din fosta colonie britanică, pe care-i acuză că încearcă să submineze autonomia acestui teritoriu semiautonom şi ”libertatea de xprimare şi de reuniune” a locuitorilor acestuia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Statele Unite susţin poporul din Hong Kong şi ne vom folosi instrumentele şi autorităţile pentru a-i ţinti pe ceicare aduc atingere autonomiei acestuia”, a declarat, citat într-un comunicat, secretarul american al Trezoreriei Steven Mnuchin.

Statele Unite denunţă atât noua lege a securităţii naţionale, care a intrat în vigoare la sfârşitul lui iunie în această regiune administrativă specială chineză, cât şi amânarea cu un an a alegerilor legislative, decisă de Executivul local.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.