Statle Unite ”nu au văzut o retragere” rusă de la frontiera Ucrainei, în pofida unor anunţuri ale Rusiei în acest sens, subliniază miercuri secretarul de Stat american Antony Blinken, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ameninţarea reprezentată de Rusia ”este acolo, este reală”, avertizează Blinken la ABC News.

”Asta vedem noi, ci nu o retragere semnificativă. Din contră, continuăm să vedem forţe, şi anume forţe care s-ar afla în avangarda unei eventuale agresuni reînnoite împotriva Ucranei, care continuă să se afle la frontieră, să fie comasate la frontieră”, subliniază el.

”Noi nu am văzut o retragere. Ne-ar plăcea să vedem una. Dacă o vom vedea, o vom saluta”, a subliniat secretarul de Stat american.

”Suntem pregătiţi de diplomaţie, suntem pregătiţi în cazul unei agresiuni”, a avertizat el.

Antony Blinken reiterează că o ”invazie” rusă a Ucrainei ar ptrea avea loc ”în orice moment”.

Preşedintlee rus Vladimir Putin ”a implementat capacităţi pentru acţiona dintr-o clipă în alta. El poate apăsa pe trăgaci, o poate face azi, o poate face mâine, o poate face săptămâna viitoare”, a estimat el.

Rusia afirmă începând de marţi că a ordonat o retragere parţială a celor peste 100.000 de militari comasaţi la frontiera Ucrainei.

Occidentul a primit aceste semne de relaxare cu prudenţă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.