Statele Unite îşi ating vineri obiectivul administrării a 100 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19, anunţă preşedintele american Joe Biden, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ două treimi dintre persoanele în vârstă de peste 65 de ani au fost vaccinate cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19, a anunţat joi şeful statului american.

”Sunt mândru să anunţ că mâine (vineri), după 58 de zile ale administraţiei mele, vom atinge obiectivul administrării a 100 de milioane de injecţii americanilor”, a anunţat el într-un discurs, la Casa Albă.

La preluarea funcţiei, la 20 ianuarie, programul vaccinării împotriva covid-19 se afla la început.

Biden a promis în campania electorală administrarea a 100 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 în primele 100 de zile ale administraţiei sale.

”În urmă cu opt săptămâni, numai 8% dintre persoanele în vârstă, cele mai vulenrabile faţă de covid-19, erau vaccinate. Azi, 65% dintre persoanele în vârstă de peste 65 de ani au fost vaccinate cu cel puţin o doză de vaccin” anticovid, a anunţat el.

”Acesta este un lucru-cheie, pentru că 80% dintre cele peste 500.000 de morţi din cauza covid-19 au avut loc în America”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.