Statele Unite au înregistrat 759 de morţi din cauza covid-19, iar bilanţul deceselor de la începutul epidemiei a crescut la 90.309, a anunţat Universitatea Johns Hopkins, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest bilanţ zilnic al morţilor, raportat luni la ora locală 20.30 (marţi, 3.30, ora României), este cel mai mic din ultimele două luni.

Pragul de 80.000 de morţi a fost depăşit de Statele Unite lunea trecută, iar cel de 50.000 de morţi în urmă cu trei săptămâni, la 24 aprilie.

Cea mai îndoliată ţară din lume înregistrează peste 1,5 milioane de contaminări cu noul coronavirus, potrivit universităţii.

Însă, ţinând cont de mărimea populaţieiamericane, ţări ca Belgia, Spania, Regatul Unit, Italia, Franţa sau Suedia înregistrează mai mulţi morţi la milionul de locuitori decât Statele Unite, potrivit site-ului de statistici Worldometer.

Peste 283.000 de persoane s-au vindecat, precizează aceeaşi sursă.

Statul New York înregistrează aproape o treime din morţii din Statele Unite - 28.300, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Autorităţile statului newyorkez înregistrează însă 22.700, un bilanţ care nu include, între altele, morţi ”legate probabil” de covid-19, câteva mii numai în oraşul New York.

Statele Unite ar urma să înregistreze 112.000 de morţi până la 6 iunie, potrivit unei medii a celor 20 de modelizări epidemiologice realizate de către cerecetători de la Universitatea din Massachusetts.

Aproximativ 11,5 milioane de teste au fost realizate în ţară, potrivit Universităţii Johns Hopkins,

Pandemia noului coronavirus s-a soldat cu peste 316.000 de morţi în lume de la apariţia virusului în China, în decembrie, potriivt unui bilanţ întocmit din surse oficiale de AFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.