Încă şase state americane au anunţat că au cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului, vineri, însă varianta Delta reprezintă în continuare o ameninţare mai mare în pragul iernii, în contextul în care americanii se vor reuni pentru sărbători, spun experţii, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

New Jersey, Maryland, Missouri, Nebraska, Pennsylvania şi Utah au raportat primele lor cazuri de infectare cu Omicron. Missouri aştepta vineri confirmarea unui caz al unui locuitor din St. Louis care a călătorit recent pe teritoriul SUA.

Oamenii de ştiinţă cercetează impactul variantei Omicron a coronavirusului, detectată prima dată în Africa de Sud. Cercetările iniţiale arată că această varinată ar putea cauza o boală mai uşoară decât cele la care duc celelalte variante, inclusiv Delta.

Apariţia şi propagarea Omicron a alertat lumea întreagă şi i-a făcut pe liderii politici dă impună noi restricţii. Însă în Statele Unite varianta predominantă a Covid-19 este în continuare Delta, a afirmat Rochelle Walensky, directorul CDC.

Cazul din Utah s-a descoperit prin secvenţierea unor eşantioane pozitive la Covid-19 în laboratorul de stat.

Nebraska a confirmat şase cazuri. Doar una din cele şase persoane este vaccinată. Cei şase nu au avut nevoie de spitalizare.

Larry Hogan, guvernatorul din Maryland, a anunţat primele trei cazuri de Omicron în statul pe care îl conduce, el precizând că persoanele respective nu au avut nevoie de spitalizare.

În Pennsylvanya, un bărbat din Philadelphia în vârstă de aproximativ 30 de ani a fost testta pozitiv cu varianta Omicron a coronavirusului.

În ceea ce priveşte New Jersey, guvernatorul Phil Murphy a spus că primul caz de infectare cu Omicron este o femeie care a fost plecată recent în Georgia şi este vaccinată cu schemă completă.

Varianta Omicron a coronavirusului a fost depistată până acum în aproximativ 40 de ţări, inclusiv în SUA, unde anterior s-a semnalat în California, Colorado, Hawaii, Minnesota şi New York.

CDC a anunţat că cercetează posibile cazuri de infectare cu Omicron şi în alte state americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.