Departamentul de Stat al SUA a comunicat că Heather Nauert, nominalizată de preşedintele Donald Trump pentru postul de ambasador la ONU, s-a retras, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul a emis un comunicat sâmbătă seara prin care anunţă că Nauert s-a retras şi că o nouă nominalizare va fi anunţată în curând.

Nauert a afirmat că îi este recunoscătoare lui Trump şi Secretarului de Stat Mike Pompeo, pentru încrederea pe care i-au oferit-o.

„Totuşi, ultimele două luni au fost dificile pentru familia mea şi de aceea este în interesul familiei ca eu să mă retrag”, a precizat ea.

Trump a numit-o pe Nauert în acest rol în decembrie. Ea a lucrat anterior ca purtător de cuvânt a Departamentului de Stat şi este o fostă prezentatoare de ştiri la Fox News.

Trump a descris-o ca fiind „foarte talentată, foarte rapidă” şi a precizat că ea va fi „respectată de toată lumea”. În urma alegerilor din noiembrie care au întărit poziţia republicanilor în Senat, confirmarea ea ei părea aproape sigură, însă Trump nu a avansat numele ei către Senat şi nu a fost programată o sesiune în acest sens.

Neavând experienţă în politică sau în negocieri şi după 20 de luni ca purtătoe de cuvânt a Departamentului de Stat, ea ar fi făcut parte din Consiliul de Securitate al ONU alături de omologi experimentaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.