Departamentul de Stat al SUA a comunicat că Heather Nauert, nominalizată de preşedintele Donald Trump pentru postul de ambasador la ONU, s-a retras, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul a emis un comunicat sâmbătă seara prin care anunţă că Nauert s-a retras şi că o nouă nominalizare va fi anunţată în curând.

Nauert a afirmat că îi este recunoscătoare lui Trump şi Secretarului de Stat Mike Pompeo, pentru încrederea pe care i-au oferit-o.

„Totuşi, ultimele două luni au fost dificile pentru familia mea şi de aceea este în interesul familiei ca eu să mă retrag”, a precizat ea.

Trump a numit-o pe Nauert în acest rol în decembrie. Ea a lucrat anterior ca purtător de cuvânt a Departamentului de Stat şi este o fostă prezentatoare de ştiri la Fox News.

Trump a descris-o ca fiind „foarte talentată, foarte rapidă” şi a precizat că ea va fi „respectată de toată lumea”. În urma alegerilor din noiembrie care au întărit poziţia republicanilor în Senat, confirmarea ea ei părea aproape sigură, însă Trump nu a avansat numele ei către Senat şi nu a fost programată o sesiune în acest sens.

Neavând experienţă în politică sau în negocieri şi după 20 de luni ca purtătoe de cuvânt a Departamentului de Stat, ea ar fi făcut parte din Consiliul de Securitate al ONU alături de omologi experimentaţi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.