Forţele americane în Afganistan au efectuat două atacuri aeriene vizând talibanii, cu copul de a preveni planuri de atac ale insurgenţilor vizând armata afgană, a anunţat vineri un purtător de cuvânt militar, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste operaţiuni - în două provincii - sunt primele de acest fel de la armistiţiul de trei zile, luna trecută, anunţat de talibani cu ocazia AId el-Fitr, la sfârşitul Ramadanului.

Un raid a vizat un grup de 25 de talibani pe cale să comită un atac coordonat vizând un post de control afgan în provincia Farah (vest), a precizat un purtător de cuvânt al forţelor americane în Afganistan, Sonny Leggett.

Cealaltă operaţiune a avut loc în provincia Kandahar (sud).

Armata americană nu a prezentat niciun bilanţ, iar talibanii au refuzat să comenteze aceste informaţii.

Statele Unite au semnat cu talibanii, la 29 februarie, un acord, la Doha, în Qatar, care a deschis calea unei retrageri a trupelor străine din Afganistan şi unor negocieri directe între insurgenţi şi Guvernul afgan, care se lasă aşteptate.

Punerea în aplicare a Acordului de la Doha se loveşte însă de numeroase obstacole.

Comandanţii forţelor afgane de securitate şi diplomaţi europeni nu constată nicio acalmie pe teren.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.